Newsletter – workshop 26.11.2014 pentru specializarea ECTS
În data de 26 noiembrie 2014, la ora 10, în sala ADM, din cadrul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor Timișoara, str. J.H. Pestalozzi, nr. 16, a avut loc workshop-ul “Restructurarea inovatoare a curriculei educaționale – analiză feedback și corecții” în cadrul proiectului „Inovarea educației universitare la nivelul ciclului de licență a viitorilor specialiști economiști în management și administrarea afacerilor pentru dezvoltarea durabilă a organizațiilor din România în economia bazată pe cunoaștere”, acronim INOVMAN, contract nr. POSDRU/156/1.2/G/136372, pentru specializarea Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor.
La workshop au participat studenți și cadre universitare de la specializarea Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor din cadrul FEAA Timișoara, echipa managerială a proiectului, experți pe termen lung și experți pe termen scurt ai proiectului.
Dl. prof. univ. dr. Nicolae Bibu, managerul proiectului a prezentat proiectul, evidențiind realizările obținute și obiectivele asumate pentru acțiunile viitoare.
D-na conf. univ. dr. Carmen Băbăiță, expert pe termen lung – coordonator implementare specializare ECTS a prezentat în continuare planurile de învățământ ale acestei specializări, evidențiind elementele de noutate introduse.
Concluziile desprinse din rapoartele internaționale realizate în urma vizitelor la șase universități europene din luna octombrie 2014, au fost prezentate de lect. univ. dr. Andreia Ispas, expert pe termen lung – responsabil analiză expert programe de licență – bune practici.
Dl. lector univ. dr. Marian Ilie, expert pe termen lung în cadrul proiectului, coordonator dezvoltare curriculară, a susținut o prelegere cu privire la unele sugestii privind inovarea curriculei.
Pe marginea informațiilor prezentate au avut loc discuții, dezbateri și atât studenții cât și cadrele didactice participante au avut mai multe propuneri de îmbunătățire a curriculei la specializarea Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor.
În același scop, la finalul workshop-ului s-a administrat un chestionar studenților participanți pentru a se obține de la aceștia un feedback util în îndeplinirea obiectivelor proiectului.
Propunerile realizate în cadrul workshop-ului alături de informațiile rezultate ca urmare a prelucrării chestionarelor administrate urmează să fie utilizate la finalizarea curriculei pentru specializarea Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor.